Teatru - Fundatia Neghinita

Teatru

La cursurile de teatru de la Neghiniță copilul învață, prin joc, că e foarte important să te cunoști pe tine însuți și să-ți exteriorizezi propriile emoții și trăiri.

Noi punem accent pe exprimarea sinceră a emoțiilor, părerilor și ideilor copilului, pe interacțiune și colaborare. Asta îl ajută să-și înfrângă teama de a vorbi în public, îl învață să lucreze în echipă, să-și exprime sincer emoțiile, părerile, să colaboreze și să interacționeze cu ceilalți.

Transpunându-se în pielea diverselor personaje, copilul devine conștient de modalitățile diferite de reacție ale oamenilor, de gesturile și mimica pe care aceștia le utilizează, de sentimentele care-i încearcă în diferite situații de viață etc.

Astfel, prin aceste cursuri, nu doar că inițiem copilul în lumea teatrului învățându-l diferite tehnici de actorie, ci contribuim la dezvoltarea inteligenței emoționale.

Conștientizarea propriilor acțiuni și sentimente și a impactului pe care expresia lor l-ar putea avea asupra altor persoane ne ajută să vedem cu alți ochi oamenii, să îi prețuim mai mult, să îi ascultăm, să le înțelegem dorințele și nevoile, dar și să empatizăm, să ne identificăm și să ne conectăm cu ei la nivel mult mai profund.

Galerie Foto